Senna, Bente en Noortje in de wijk!

20160511_122325

Het Nest, voor ons een groot avontuur. Begin dit jaar zijn wij voor ons gevoel totaal in het diepe gegooid. Meerwaarde creëren was ons doel en hoe we dit gingen bereiken mochten we helemaal zelf weten. We zijn lang bezig geweest met de gedachte hoe wij hier meerwaarde gaan creëren in de wijk.  Want hoe mooi zou het zijn als wij echt iets konden betekenen voor iemand? Dat we niet zomaar komen met een aanbod, maar dat we echt zouden kunnen aansluiten bij de behoeften. Vanuit onze opleidingen, SPH en MWD, zijn wij vooral gewend aanbodgericht te werken. In het Nest was het de bedoeling dat dit zoveel mogelijk losgelaten werd, en dat was voor ons nogal wennen. In het begin hadden wij dan ook het idee dat we graag iets in de psychiatrie wilde doen, de doelgroep waar wij het meest geïnteresseerd in zijn. Daar liepen we in vast, we kwamen met een aanbod waar geen behoefte aan was. In onze zoektocht naar hoe wij deze meerwaarde dan wel konden bereiken zijn we ook langs de deuren gegaan. Hier kwamen we op een gegeven moment een meisje tegen die wel wist wat ons project kon gaan inhouden.

20160511_122342

In de flat de grote Houw zit een organisatie genaamd ZINTRI Zorggroep, zij zorgen voor huisvesting en dagelijkse begeleiding voor autistische jongeren. In deze flat wonen zo’n 16 autistische jongeren waarvan er een aantal aangegeven hebben meer verbinding en contacten onderling te willen. Hier ligt voor ons een kans, in samenwerking met ZINTRI willen wij graag een activiteit of meerdere opzetten om deze verbinding, waar behoefte aan is, te creëren.  Verbondenheid is erg belangrijk, dat voelt iedereen, zeker in deze maatschappij waarin Social Media zo belangrijk is.  Wij voelen dit ook en wij willen dan ook graag deel uitmaken van dit proces van het zoeken naar verbintenis.

20160511_122425 (1)

De tijd gaat ongelooflijk snel, het is alweer mei en het einde is bijna in zicht. Wij zijn druk bezig om er een mooi einde van te maken samen met de jongeren. Voor ons houdt het dan op, wij gaan na de vakantie naar ons derde jaar, maar we willen de jongeren niet zomaar achterlaten, daarom gaan wij in gesprek over hoe we dit contact in stand kunnen gaan houden wanneer ons project klaar zal zijn. Op ons eindevent 26 juni zullen wij staan, hopelijk samen met de jongeren, om jullie te laten zien wat wij de afgelopen periode bereikt hebben.

Hopelijk zien we jou ook op ons eindevent!

Noortje Meesters, Senna van Lee en Bente Hoekstra

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s