Samen en dus nooit alleen meer hoeven zijn

 

hannah anne blog

Hoe fijn is het om iemand te kunnen bellen als je zin hebt om een terrasje te pakken, een wandeling te maken of een potje voetbal te spelen? Of juist om je frustraties van de dag eventjes mee te delen en tegenslagen te overwinnen. Samen. Wij hebben die mogelijkheid en jij hebt die zeer waarschijnlijk ook. Maar dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zeker niet voor degenen voor wie alles in Nederland nieuw is en voelt!

Dit jaar zullen zo’n 43.000 mensen een verblijfsvergunning krijgen. Dit betekent dat zij ook daadwerkelijk in diverse wijken van steden en dorpen gehuisvest zullen worden. En zodoende misschien wel jouw nieuwe buren zijn!

Los van wat je ervan vindt, gaat het hier nog altijd om mensen. Mensen die onze taal niet spreken, die niet wegwijs zijn in de plek waar zij een woning toegewezen hebben gekregen en bovenal helemaal niemand kennen. Zij zijn niet ‘samen’.

En dat terwijl samen verbindt! Zie je de foto bovenaan deze blog? Wat zie je? Wij zien happiness! Een groepje jong volwassenen die het samen leuk heeft, omdat zij de ontmoeting met elkaar zijn aangegaan. Op het moment dat je in contact komt met elkaar, zie je dat ‘die onbekende ander’ helemaal niet zoveel verschilt van jou als dat je in eerste instantie dacht. Hoe mooi!!!

Wij willen dat deze nieuwe Nederlanders de kans krijgen om ontmoetingen aan te kunnen gaan met anderen! Daarom zijn wij begonnen met het zoeken naar mogelijkheden in Breda. Welke partijen en mensen zetten zich in voor deze doelgroep? En hoe kunnen we daar een duurzame samenwerking in vinden? We zijn druk bezig, want veel mensen zien in dat het zo niet langer mag en kan gaan. Gelukkig maar!

Nieuwe Nederlanders zouden nooit alleen meer hoeven zijn!

anne en hannah blog

Spread the word!

Liefs van Anne & Hannah

Advertenties

2 gedachtes over “Samen en dus nooit alleen meer hoeven zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s