Is er nog behoefte aan een wijkraad in Heusdenhout?

Er gebeurt van  alles in ‘Het Nest’ voor ‘Thuis in de wijk’. Susanne nodigde alle studenten en docenten van ‘Het Nest’ uit om vorige week dinsdag naar de wijkbijeenkomst van De wijkraad te komen in wijkcentrum ’T Houwke’. Er ging bij mij meteen een lampje branden: “Dit is leuk voor onze blog!’’

Om 20.00 zou het beginnen. Ik was nieuwsgierig geworden naar het project van Susanne en Patrick. Ik vroeg of ze het leuk vonden als ik over hen zou bloggen. Dat vonden ze wel leuk en vertelden kort waar ze mee bezig waren geweest in Heusdenhout.

Patrick en Susanne legde me uit dat ze tijdens de wijkbijeenkomst van 23 februari in contact waren gekomen met de wijkraad van Heusdenhout. De wijkraad moest gaan stoppen, omdat ze geen nieuwe bestuursleden konden vinden. Susanne en Patrick vonden die jammer om te horen en besloten samen ermee aan de slag te gaan.

Wat konden ze doen om de wijkraad te helpen? Ze bedachten dat ze gingen enquêteren in Heusdenhout. De enquête was gebaseerd op twee hoofdvragen:

– Is er nog behoefte aan een wijkraad in Heusdenhout?

– Met welke taken moeten zij zich dan bezighouden?

Ze hebben 50 mensen bevraagd en zijn tot de conclusie gekomen dat de wijkraad nodig is in Heusdenhout, voor bijvoorbeeld verkeersveiligheid, milieu en meer activiteiten in Heusdenhout. Ik vond het leuk om bij de bijeenkomst te zijn, de mensen waren zo betrokken en dat doet ons goed.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

klik hier om de presentatie van Susanne en Patrick te bekijken!  

Wat ik wel opmerkelijk vond is dat er in Heusdenhout veel diversiteit is. Er wonen ouderen, maar ook jonge mensen met kinderen, mensen zonder kinderen en toch waren er bij de wijkbijeenkomst voor de wijkraad voornamelijk 65+ers. Dat werd ook tijdens de bijeenkomst opgemerkt. Er is weinig belangstelling over het algemeen voor zo’n wijkbijeenkomst, maar toch willen wijkbewoners in Heusdenhout graag een wijkraad.

De wijkraad heeft u, als wijkbewoner van Heusdenhout, nodig om te blijven bestaan. Als u het leuk vindt om de wijkraad te versterken als bijvoorbeeld Voorzitter, vice voorzitter, secretaris of notulist, dan kunt u contact opnemen met ons via onze facebookpagina, blog of mail.

Als u benieuwd bent geworden naar de uitkomst van Susanne en Patrick’s onderzoek, dan kunt u het filmpje hieronder bekijken. Daar vertellen ze tijdens de bijeenkomst wat hen op is gevallen.

Vrijdag vertellen Hannah en Anne wat over hun belevingen in de wijk Heusdenhout.

Tot de volgende blog!

Nienke

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s