Rens: De verbindende kracht van voetbal

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

De verbindende kracht van voetbal

Net zoals veel jongens op deze aardbol had ik als klein jongetje de droom om profvoetballer te worden. Naarmate ik ouder werd ontdekte ik dat voetballen helemaal niet draait om presteren maar juist om het plezier. De saamhorigheid en verbondenheid dat je creëert met een team en daar onderdeel van uitmaakt, is een prachtig gevoel. Dit plezier en saamhorigheidsgevoel moet iedereen kunnen ervaren!

Voetbal kan verschillende plaatsen innemen in het leven van mensen, voor sommige is het maar ’gewoon een spelletje’ voor anderen is het een leuke hobby/bezigheid, maar je hebt ook mensen voor wie voetbal hun leven is!

Over heel de wereld zijn mensen gek op voetbal maar wat maakt deze sport nu zo mooi? Voetbal brengt mensen samen, het is een krachtig middel wat mensen met elkaar verbindt en nieuwe ontmoetingen tot stand brengt. Het is een universele taal die over heel de wereld begrepen wordt. Voetbal draait om respect met en voor elkaar, plezier hebben met elkaar en door voetbal kijken we niet naar de verschillen van elkaar, maar juist naar de overeenkomsten; we zijn tenslotte allemaal gek op dat mooie spelletje!

Als student van Thuis in de Wijk ben ik bezig met het organiseren van een voetbaltoernooi in samenwerking met voetbalvereniging PCP. Dit omdat twee jongens die statushouder zijn sinds kort in Breda wonen en mij vertelde dat zij graag nieuwe mensen wilde leren ontmoeten. Zij zijn net als ik gek op voetbal. Wat is dan mooier om nieuwe mensen te ontmoeten door middel van deze sport! Daarom wil ik samen met de jongens dit toernooi gaan organiseren om zoveel mogelijk mensen uit de wijken Heusdenhout/Brabantpark met elkaar te verbinden door middel van voetbal. Zo kunnen de wijkbewoners elkaar leren kennen door op een actieve manier bezig te zijn. Het streven is om iedereen mee te laten doen, want we horen er allemaal bij!

Daarnaast ben ik momenteel bezig met mijn CityTrainer stage, hierin zet ik samen met de jongeren voetbalactiviteiten op in de wijk Brabantpark, om ook hier de verbindende kracht van voetbal te laten gelden. Volgend schooljaar (2016-2017) zal ik gaan stagelopen bij Teamplay@Nac om het prachtige middel voetbal te kunnen blijven ontwikkelen en inzetten voor onze samenleving!

P.S. houdt onze facebook en blog in de gaten voor de exacte datum en ontwikkelingen van het voetbaltoernooi. Wilt u meehelpen met het toernooi, sponseren of kunt u wellicht iets betekenen in het voorzien van materialen of partijen? Laat het mij dan graag weten, stuur een e-mail naar: rchschur@avans.nl of thuisindewijkbreda@gmail.com en ik hoor graag van u!

 

Advertenties

Een gedachte over “Rens: De verbindende kracht van voetbal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s